logo_top.gif

Dansk Turismeudvikling

right_k.jpg
top_main.jpg

Om Dansk Turismeudvikling

Dansk Turismeudvikling et konsulentfirma, som har specialiseret sig i at løse opgaver for og i turistbranchen.  


Ejerforhold

Dansk Turismeudvikling blev stiftet i 2011 i forbindelse med at Morten valgte at fortsætte aktiviteterne fra det tidligere Dansk Turismeudvikling I/S alene. Så selv om der er tale om en nyetableret virksomhed, rækker opgaveløsningen faktisk tilbage til 1997. Dansk Turismeudvikling ejes af Morten Strange.

 

 

 Morten Strange

 

Morten Strange
Jeg er cand.merc. i strategi og ledelse og har været rådgiver inden for turisme siden 1993.

Efter 3 år ved Viborg Amt, hvor jeg arbejdede med erhvervsudvikling, EU-fonde og udvikling af turismedestinationer, kom jeg til Jylland Tourist & Marketing A/S, hvor jeg som chef-konsulent primært arbejdede med rådgivning til virksomheder og offentlige institutioner inden for turisme.


I 1997 startede jeg Dansk Turismeudvikling I/S sammen med Lars Hansen - et rådgivningsfirma som i 2011 blev omdannet til en enkeltmandsvirksomhed - det nuværende Dansk Turismeudvikling.

Mine arbejdsopgaver har især været koncentreret om strategisk udvikling, projektledelse, projektadministration, marketing, analyser og produktudvikling.

Ved siden af forskellige konsulentopgaver har jeg siden 2009 været direktør for Top Attraktioner, en forening bestående af 24 af de største og bedste danske attraktioner. Opgaven omfatter her alt fra den strategiske udvikling, ledelse, økonomi, marketing, analyser, kompetenceudvikling, til administration.

Jeg har siden 2001 haft plads i både Skallerup Seaside Resorts bestyrelse og i fonden der ejer selskabet. Jeg har således været med til at udvikle feriecentret til det det er i dag.

 

I 2008 startede jeg et mindre indkøbssamarbejde for turistvirksomheder - primært turistattraktioner.

 

Af andre større projekter jeg har været involveret i kan nævnes, at jeg i perioden 2003-2007 var en af udviklerne af kompetenceudviklingsprojektet ODA - Oplevelsesudvikling af Danske Attraktioner. Jeg skrev også flere bøger/hæfter for ODA i den periode, bl.a. om strategiudvikling i attraktioner, bestyrelsesarbejde i attraktioner samt kundeanalyser i attraktioner.

 

I perioden 1997-2003 fungerede jeg som direktør for Netværk Limfjorden/Snapseruten, hvor jeg bl.a. stod for produktion og udarbejdelse af snapseruteguider, lystfiskerguider og sejladsguider omkring Limfjorden.

 

Jeg har også over en 3-årig peride været sekretariatsleder for Nordjyllands Amts Turistpolitiske Handlingsprogram, hvor jeg stod for vurdering og sagsbehandling af projektansøgninger til programmet.